loading
Adresse:
Jægerbakken 2, 3600 Frederikssund
Ring til os:
+45 26 28 46 50
Åbent:
Arbejdstid: Man-Fre: 7:00 - 15:00pm
Kontortid: Man-Fre: 7:00 - 18:00pm
Kontakt OsEl-Tjek

ET EL-TJEK GIVER DIG SIKKER VIDEN

Ved ejendomshandler skal der udarbejdes en elinstallationsrapport, som dokumenterer, at de elektriske installationer er gennemgået – det er det, vi, som el-installatør, i daglig tale kalder for et el-tjek. Med sådan en elinstallationsrapport i hånden har både køber og sælger et bedre udgangspunkt at forhandle ud fra.

Det er ikke kun en god ide med et el-tjek ved køb og salg – hvis du vil have sikkerhed for, at din ejendom ikke har nogle livsfarlige eller ulovlige elinstallationer, er du altid velkommen til at bestille et el-tjek hos os. Vi er medlem af TEKNIQ – det giver dig tryghed som kunde.

Når vi laver et el-tjek, er det med det formål at afdække elinstallationernes funktionsdygtighed. Både om de virker praktisk, og om de fungerer sikkerhedsmæssigt. Det er med andre ord en kontrol af, om dine eller sælgers elinstallationer er beskyttet mest hensigtsmæssigt mod stød og brandfare.

HVAD ER ET EL-TJEK?

Indholdet i et el-tjek er beskrevet i Bekendtgørelsen om elinstallationsrapporter som led i huseftersynsordningen – læs gerne mere her.
Et el-tjek skal, for at elinstallationsrapporten er gyldig, udføres af en autoriseret el-installatør, så du kan trygt lade os udføre opgaven.

Rapporten, der kommer ud af et el-tjek, bruges af boligkøbere, når de skal vurdere tilstanden af en bolig. Den kan dog også bruges til at give nuværende beboere et fingerpeg om, hvorvidt der er ulovligt ”gør-det- selv”- arbejde, som reelt kan være person- og brandfarligt. Husk, at et el-tjek skal foretages, inden købsaftalen underskrives. Hvis boligen ikke er solgt inden for 1 år efter, at el-tjek og elinstallationsrapporten er udarbejdet, skal der laves et nyt el-tjek – rapporten er kun gyldig i 1 år.

KAN JEG FRAVÆLGE EL-TJEK?

Du kan godt fravælge et el-tjek, når din ejendom skal sælges, men hvis du i form af en ejerskifteforsikring ønsker at fraskrive dig dit sælgeransvar for ulovligheder i de elektriske installationer, er tjekket påkrævet.

Hvis du har ulovlige og uautoriserede elinstallationer i den ejendom, du skal sælge, kan det godt blive dyrt for dig som sælger, idet køber derfor har gode argumenter for nedslag i prisen.

Anmod om uforpligtende tilbud
X